Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

H τρομοκρατία είναι προβοκάτσια...


Είναι τρομοκρατία να στοχεύεις και να πυροβολείς, αδιαφορώντας για την ταυτότητα του στόχου, απλώς και μόνο για να πυροδοτήσεις την αναταραχή.
Η τρομοκρατική επίθεση κατά της αστυνομικής περιπόλου στα Εξάρχεια εξυπηρετεί την αγριότητα, την καταστολή, την αποχαλίνωση, είναι προβοκάτσια προαναγγελθείσα, ριάλιτι σε συνέχειες με επόμενο επεισόδιο την προκήρυξη και τους αναλυτές τρομολάγνους να ραντίζουν τρόμο στους καναπεδοακινητοποιημένους - αποχαυνομενοπαράλυτους.
Η δολοφονική πράξη του Κορκονέα, είναι τρομοκρατία, ο Κορκονέας είναι τρομοκράτης, όπως κι όλοι οι όμοιοι του. Το τραγικό θύμα, ο μικρός Αλέξης, εκών άκων, έγινε ήρωας, σύμβολο μιας γενιάς που την υποτίμησαν και την απαξίωσαν.
Ο Κορκονέας όμως είναι χρήσιμος, όσο κι ο Αλέξης απ την άλλη τη φωτεινή και τραγικότερη πλευρά, αυτήν που αντίκρισαν οι νέοι και αφυπνίστηκαν.
Αυτοί που πυροβόλησαν κατά της περιπόλου είναι τρομοκράτες, είναι χρήσιμοι μόνο για το σύστημα που υποτίθεται πολεμούν και το τραγικό θύμα αυτής της περίπτωσης, ούτε ήρωας, ούτε σύμβολο, ένας ακόμη στόχος χωρίς ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...