Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΤΆΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΆΝ ΣΤΟ ΖΆΠΠΕΙΟ για δεύτερη χρονιά!!!
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής γιορτής τάι τσι τσουάν στο Ζάππειο, κατά την οποία οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σκηνές από τα πάρκα του Πεκίνου, φέτος οι Έλληνες εκπαιδευτές του τάι τσι με τους μαθητές τους οργανώνουν για δεύτερη χρονιά τη γιορτή τους, που καθιερώνεται πλέον ως ένας θεσμός γαλήνης και ισορροπίας στην καρδιά της Αθήνας.

Το Σάββατο, 30 Μαΐου 2009, στις 18.30 μ.μ., ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου θα πλημμυρίσει ξανά από χρώματα και τα ήρεμα πρόσωπα των εκατοντάδων ασκουμένων του τάι τσι, όλοι τους μέλη των δεκάδων συλλόγων της πρωτεύουσας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η όλη εκδήλωση θα γίνει, όπως και πέρυσι, μπροστά σε ένα κοινό γεμάτο ενδιαφέρον και δίψα να γνωρίσει αυτήν την κινεζική τέχνη, η οποία είναι τόσο αρχαία αλλά και τόσο σύγχρονη μαζί.

Η κεντρική εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιδείξεις από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες θα εκτελέσουν τα προγράμματά τους ταυτόχρονα, φιλοδοξώντας να γεμίσουν για ακόμη μία φορά την πλατεία με ανθρώπους που κάνουν τάι τσι, ακριβώς όπως γίνεται καθημερινά σε πολλά πάρκα παγκοσμίως. Οι τυχεροί που θα βρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια πανδαισία από πολλές και διαφορετικές φόρμες του τάι τσι και πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα διαφορετικά στυλ που υπάρχουν και τους δασκάλους που τα εκπροσωπούν στη χώρα μας.
Τι είναι το Τάι Τσι Τσουάν
Πρόκειται για μία κινέζικη πολεμική και ενεργειακή τέχνη – από τις πιο αποτελεσματικές που υπάρχουν. Επιπλέον, χάρη στην ακρίβεια και στην ανατομική ορθότητα των ασκήσεών του, το τάι τσι τσουάν πετυχαίνει μεγάλη βελτίωση της υγείας και αποτελεί ένα πολύ ισχυρό βοήθημα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Ταυτόχρονα είναι μία πολύ καλή άσκηση αυτοσυγκέντρωσης και πνευματικής ισορροπίας.

Ένας πλατιά διαδεδομένος θρύλος αναφέρει ότι το τάι τσι τσουάν δημιουργήθηκε στο όρος Γουτάνγκ από τον ταοϊστή μοναχό Ζανγκ Σαν Φενγκ, ανάμεσα στο 1127 και το 1279. Σύμφωνα με μία άλλη, πιο τεκμηριωμένη εκδοχή, ήταν ο Τσεν Βαν Τινγκ (αξιωματικός του κινέζικου στρατού), που το δημιούργησε γύρω στο 1650.
Ποια τα οφέλη του
Το τάι τσι τσουάν βοηθάει στη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής υγείας, ηρεμεί και χαλαρώνει από τις εντάσεις, εναρμονίζει την κίνηση του σώματος με τον νου και την αναπνοή, προσφέρει ισορροπία, δύναμη και αντοχή αλλά και βοηθάει στην άμυνα από κάθε επίθεση, σωματική ή ψυχική.
Σε ποιους απευθύνεται
Είναι μία τέχνη για τον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και σωματότυπου. Γι’ αυτό και είναι μία από τις περισσότερο δημοφιλείς δραστηριότητες στον κόσμο. Η ήπια μέθοδος εξάσκησης που χαρακτηρίζει το τάι τσι τσουάν δεν αποκλείει κανέναν και όποιος ενδιαφέρεται να αναπτύξει δραστικά τη σωματική και πνευματική υγεία του βρίσκει σε αυτή την τέχνη έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να το πετύχει.

Από πού και γιατί* - Γαλαξίας

Τη φωτεινή λευκάζουσα λεωφόρο που αντικρίζουμε τη νύχτα, όταν σηκώσουμε το κεφάλι μας και στρέψουμε τα μάτια μας στον ουρανό την ονόμασαν ...