Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιατί Θα Ψηφίσω ΠΑ.ΣΟ.Κ. :Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Γιατί Θα Ψηφίσω ΠΑ.ΣΟ.Κ. :





Αθήνα 2/5/2012

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο

Επιτρέψτε μου να σας απευθύνω αυτή τη σύντομη επιστολή, χωρίς να έχω πρόθεση να κάνω κατάχρηση του περιορισμένου χρόνου σας. Έχω σαφή επίγνωση ότι εσείς ο ίδιος δεν νιώθετε φυσικά ότι πρόκειται αποκλειστικά για τον προσωπικό σας χρόνο. Ο πολιτικός σας χρόνος άλλωστε δεν υπόκειται σε καμιά περίπτωση σε τέτοιους επίγειους προσδιορισμούς, διότι είναι απεριόριστος, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που καταγράφεται ανά πάσαν στιγμή με χρυσά γράμματα στον ιστορικό χρόνο του έθνους μας, αλλά για εκείνον που αποφασίσατε να διαθέσετε για μας και για το καλό μας, φροντίζοντας με αυταπάρνηση για το μέλλον μας.
Θα ήθελα να ελπίζω ότι η επιστολή μου αυτή θα φτάσει τουλάχιστον στα χέρια της γλυκύτατης και άξιας συνεργάτιδας σας, της κας Φώφης Γεννηματά, η οποία είμαι απολύτως βέβαιος, ότι θα αντιληφθεί αμέσως με την οξυδέρκεια που την διακρίνει, το περιεχόμενό της και ότι θα σας μεταφέρει το νόημα, τουλάχιστον των όσων πήρα το θάρρος να σας σας πω γράφοντας την.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, που είχα τη δυνατότητα μαζί με τόσους άλλους Έλληνες, να παρακολουθήσω χθες, την ιστορική - θα τολμούσα να πω - συνέντευξή σας, στην οποία εκθέσατε με απόλυτη και ζηλευτή ακρίβεια, τις κρυστάλλινες θέσεις που επεξεργαστήκατε, εσείς πρώτα απ' όλα βέβαια και ενδεχομένως και το ΠΑΣΟΚ, για τη χώρα μας.
Ομολογώ, κύριε Βενιζέλο ότι εντυπωσιάστηκα !!!
Ουδέποτε είχα ακούσει, από έλληνα πολιτικό τόσο ολοκληρωμένες θέσεις, διατυπωμένες με την αξιοθαύμαστη ρητορική και την εκπληκτική σας ευφράδεια.
Πιστέψτε με, οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν απορρέουν από μια διάθεση κολακείας. Κάθε άλλο, είναι αυτόκλητοι και όπως είναι φυσικό προκαλούνται από την εκτυφλωτική λάμψη της προσωπικότητάς σας.
Ειλικρινά θαύμασα τη τόλμη σας και τη τεχνική σας να αντιμετωπίσετε, το εχθρικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει, οργανωμένα ίσως, όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, με τις τυχαίες τάχα ερωτήσεις, που σας υπέβαλλαν.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω, τη συμβολή και τις πολλαπλές εύστοχες παρεμβάσεις της κας Γεννηματά, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή σας, στο πρόσωπό της.
Κατάφερε με τη διακριτικότητά της, δίνοντας μαθήματα δημοκρατίας, να αποφύγει την υποβολή ερωτήσεων, από φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους.
Από την άποψη αυτή θεωρώ ότι η συνέντευξή σας αποκτά σήμερα, αλλά και για το μέλλον ιδιαίτερη σημασία.
Είναι αξιοθαύμαστο το τιτάνιο έργο που επιτελέσατε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, από την εξαιρετικά δυσχερή, αλλά εν τούτοις νευραλγική σας θέση, σαν υπουργός οικονομικών και στη συνέχεια από τη θέση που υποχρεωθήκατε να αναλάβετε, αποδεχόμενος τη μοίρα του ιστορικού γίγνεσθαι, ως αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε αυτή τη δυσχερέστατη και δυσοίωνη ιστορική συγκυρία.
Ο ζήλος και η ικανότητα που επιδείξατε σε συνδυασμό με τους εύστροφους και περίτεχνους διπλωματικούς χειρισμούς, παρά το βαρύτατο και ασφυκτικό ανθελληνικό κλίμα που επικρατούσε από το σύνολο των προκατόχων σας, αποτελούν έμπρακτη ενσάρκωση αυτών των αρετών.
Παρά το σωματικό και πολιτικό σας βάρος, επιδείξατε ιδανική ευλυγισία και αποτελεσματικότητα. Χάρις αυτά καταφέρατε να αποφύγει ο ελληνικός λαός τις ολέθριες συνέπειες της “δυσπεψίας” από μια μακρά περίοδο, που συνεστιάζονταν με τους πολιτικούς και να καταστεί η σημερινή κατάσταση πλέον εύπεπτη, αποφεύγοντας όλα τα συνοδά συμπτώματα, όπως εκείνα της δυσφαγίας, της δυσκαταποσίας, της δυσκοιλιότητας και της δυσφορίας.
Με άλλα λόγια από τη πολιτική του “μαζί τα φάγαμε” - στην οποία όμως ήσασταν απολύτως αμέτοχος – μας οδηγήσατε επιτυχώς στη πολιτική του “χώρια τα πληρώνουμε”. Και είναι σαφώς πιο έντιμο, που υποδείξατε να τα πληρώσουμε εμείς παρά οι συνδαιτυμόνες μας.
Έμεινα έκθαμβος από την ευστοχία με την οποία καταφέρατε να αποτυπώσετε την μέχρι σήμερα πολιτική σας και την μετεξέλιξή της, από μια ιδανική, πνευματώδη και εφευρετική σύλληψη, σε μια δέσμη εξαιρετικά οργανωμένων αποτελεσματικών μέτρων. Οι προγραμματικές δηλώσεις, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίον τις προβάλατε, αφήνουν άναυδο τον ακροατή.
Επιτρέψτε μου χωρίς να θέλω να μειώσω την αυθεντικότητα της εμφάνισής σας, να αφήσω ελεύθερη τη μνήμη μου, να ανατρέξει σε άλλες ιστορικές στιγμές στη γειτονική μας Ιταλία, όταν ο μεγάλος ηγέτης, ο Ντούτσε, καλούσε τον ιταλικό λαό να διασχίσει την πλατιά λεωφόρο της δόξας, που είχε χαράξει εκείνος γι αυτόν.
Να είστε σίγουρος ότι στερείτε με απόλυτη δημοκρατικότητα τον αντίλογο στους πολιτικούς σας αντιπάλους, αποστομώνοντας τους και αφαιρώντας τους κάθε επιχειρηματολογία.
Διακρίνεστε, κύριε Βενιζέλο, για το πολιτικό σας ήθος, αλλά και για την ευστροφία σας, ώστε να μην υποκύπτετε στις κακοήθειες και στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, για να αμαυρώσουν εσάς και το έργο σας.
Επιτρέψτε μου, ωστόσο να εξάρω δύο μόνον σημείο από τα λεχθέντα κατά τη χθεσινή συνέντευξή σας, που δείχνει το βάθος των επιστημονικών σας γνώσεών, τη ρεαλιστικότητά σας, την αλληλεγγύη προς τους σημερινούς συνεργάτες σας, αλλά ταυτόχρονα και τη μεγαλοψυχία σας προς τους δυνητικούς επίδοξους μελλοντικούς διεκδικητές της θέσης που κατέχετε σήμερα.
Αυτά της πειστικότατης τεκμηρίωσης της “δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των ιερόδουλων” και της “ποινικοποίησης της χρήσης των προφυλακτικών !!!
Νοιώθω ότι η πορεία του τόπου όπως την οραματίζεστε αποτελεί ασφαλώς μια ανοδική πορεία, αλλά κυρίως μια φυσική εξέλιξη των όσων καταφέρατε εσείς προσωπικά μέχρι σήμερα.
Έχω εμπιστοσύνη σε σας.
Στο χρονικό διάστημα που σας παρακολουθώ, διαπίστωσα ότι διέπεστε, όσο και αν αποφεύγετε να το δείξετε, αξιοποιώντας τη γνωστή σας διακριτικότητα και μετριοφροσύνη, από μια απόλυτη – θα έλεγα – συνέπεια.
Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια νέα εθνική παλιγγενεσία, αντάξια με εκείνη του φέροντος το όνομα σας, του Ευάγγελου Βενιζέλου, γράφοντας ένα νέο ιστορικό έπος αυτή τη φορά τη “Βενιζ-ελιάδα”. Απομένει στον ιστορικό του μέλλοντος να του αποδώσει τον κατάλληλο χαρακτηρισμό για την ιστορική του κατάληξη, για παράδειγμα “Μεγαλο - ευρωπαϊκή καταστροφή” ή κάτι άλλο.
Τολμώ δε να πω, ότι η λογική σας του να μπούμε στο μνημόνιο, με σκοπό να ξαναβγούμε από αυτό, δεν βασίζεται μόνο στην πολιτική σας διορατικότητα, αλλά και στη βαθιά σας γνώση των επαναστατικών μεθόδων, και άλλων καταξιωμένων, όπως και εσείς ηγετών, για παράδειγμα της μεθόδου του “τούνελ” - χαρακτηριστική του ανταρτοπολέμου - οι οποίοι έδωσαν τη μάχη με το κατεστημένο, κάτω από άνισες και αντίξοες συνθήκες. Με τη διαφορά ότι σε τούτη την ιστορική στιγμή, εσείς επωμιστήκατε το βάρος και την ευθύνη της ανατροπής όχι μόνο του κατεστημένου, αλλά και της νέας τάξης πραγμάτων.
Είθε να αναδειχθείτε ως το ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και άλλων σύγχρονων ηγετών και φυσικά εκείνων του μέλλοντος.
Αγαπητέ Κύριε Βενιζέλο, εγώ προσωπικά ουδέποτε ψήφισα ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτή τη φορά όμως χάρις εσάς και μόνο για σας :
Θα Ψηφίσω ΠΑ.ΣΟ.Κ. !!!

Εν τούτοις επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω μια απλοϊκή , αλλά εύγλωττη απορία :

Κύριε Βενιζέλο, μετά από όλα αυτά, γιατί τους αφήσατε να κάνουν εκλογές ;;;;
Βρίσκετε σωστό να διαδικινδυνεύουμε το μάλλον μας ;;;;;;

Εύχομαι σε εσάς προσωπικά πρώτα απ' όλα και δευτερευόντως σε όλους μας καλή τύχη

ο απολιτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...