Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οι εκ του ασφαλούς μαγκιές του Αδώνιδος… και η ψήφος του Τατσόπουλου

Αργά χθες το μεσημέρι η Βουλή αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σε συζήτηση στη Βουλή τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη σαν αρχηγό των κουκουλοφόρων.
Στην ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια, 102 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας, 80 υπέρ, 13 παρών ενώ βρέθηκε και ένα λευκό. Το θέμα ήρθε στη Βουλή έπειτα από μήνυση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως τον είχε αποκαλέσει “αρχηγό των κουκουλοφόρων”.
Στην ομιλία του για το θέμα ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας του υποστηρίζοντας πως όσα είπε ήταν πολιτική δήλωση και πως με βάση το Σύνταγμα ο βουλευτής δεν διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κ. Γεωργιάδης με εμφανή ικανοποίηση από το αποτέλεσμα ακούστηκε να λέει σε γαλάζιο πηγαδάκι: “δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μου έκανε μήνυση ο κ. Τρίμης, αφού από εκπρόσωπο τύπου των κουκουλοφόρων τον αναβάθμισα σε αρχηγό.
(Πηγή: iefimerida.gr)

Αναφερόμενος στην παρέμβαση που προκάλεσε την εναντίον του μήνυση (είχε χαρακτηρίσει τον κ. Τρίμη “αρχηγό των κουκουλοφόρων”) , ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως “πριν 1,5 χρόνο ήταν στο βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, έκανε μια ομιλία, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και έφερε ως παράδειγμα της “υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας”, ότι η Αστυνομία χτυπούσε τον κ. Τρίμη που παρουσιαζόταν εκείνη τη μέρα με ένα μπανταρισμένο χέρι. Και ρώτησε, “είναι κουκουλοφόρος ο κ. Τρίμης”; Πετάγομαι και λέω, “μα είναι ο αρχηγός των κουκουλοφόρων”. Είμαι βουλευτής, μιλώ σε άλλον βουλευτή και προφανώς το σχόλιό μου είναι πολιτική κριτική. Δεν είναι προσωπική αντιδικία. Δεν έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Τρίμη, τον οποίον δεν γνωρίζω ούτε και θέλω να γνωρίσω. Είναι ο ορισμός του άρθρου 61 του Συντάγματος. Αν αρθεί η ασυλία μου, προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει βουλευτική ασυλία για κανέναν λόγο. Αιτούμαι την μη άρση της ασυλίας μου”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
(Πηγή: enikos.gr)

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Ο τραμπουκισμός εις βάρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ είναι “εμφάνιση του Τρίμη με μπανταρισμένο χέρι”.

Οι διαβολές, προς υπεράσπιση της αστυνομικής βίας, είναι “πολιτική κριτική”.

Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι “προσωπική αντιδικία” αν εκτοξεύονται στον χώρο της Βουλής και αφορούν κάποιον “που δεν γνωρίζεις προσωπικά”.

Τα παρακάλια του Αδώνιδος Γεωργιάδη να μην αρθεί η ασυλία του είναι “υπεράσπιση του άρθρου 61 του Συντάγματος”.

Οι εξυπνάδες περί “αναβάθμισης του Τρίμη από γραφείο Τύπου σε αρχηγό των κουκουλοφόρων” είναι η θρασυδειλία του συκοφάντη που διεκδικεί και την… ευγνωμοσύνη των θυμάτων του, αφότου “βγήκαν τα κουκιά”.

Η ελευθερία του Αδώνιδος να μην έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των λεγομένων του είναι το μέτρο της υποδούλωσης όλων μας στην αναίσχυντη προπαγάνδα των μηχανισμών της “μονταζιέρας”.

Και οι ψήφοι της τρικομματικής είναι η ασπίδα προστασίας του ακροδεξιού πρώην τηλε-βιβλιοπώλη, νυν κυβερνητικού βουλευτή…

Κώστας Ράπτης

Σ.Σ.: Ο κ. Τατσόπουλος αποφάσισε να ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ,

 Δεν προκαλεί εντύπωση η στάση του κ Τατσόπουλου που δεν ευθυγραμμίστηκε με τη επίσημη θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτό που πραγματικά είναι εντυπωσιακό, είναι η ανοχή του ΣΥΡΖΑ, , στις «πρωτοβουλίες» του εν λόγω βουλευτή, που για μια ακόμη φορά εξέθεσε εαυτόν και το κόμμα που εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...