Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

OXI

E OXI! 

Συνάδελφε,

Ζητάνε τις υπογραφές μας. Ζητάνε τη συναίνεση μας. Ζητάνε να γίνουμε συνένοχοι στο θάνατο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Να βάλουμε ταφόπλακα στο μέλλον μας. 


Εγκλωβισμένοι στην πρωτοφανή τους απόφαση να ρίξουν «μαύρο» στην ενημέρωση και τον πολιτισμό ψάχνουν διέξοδο και διαφυγή εις βάρος μας.Θέλουν ΕΜΕΙΣ να κουβαλήσουμε στις πλάτες μας το πολιτικό τους πρόβλημα. Θέλουν εμείς να υποστούμε για άλλη μια φορά κάθε είδους εργασιακή και ηθική ταπείνωση. Θέλουν εμείς να φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ (ένα κακέκτυπο της ΕΡΤ μας) και στο τέλος να μας πετάξουν και πάλι στο δρόμο.

Τάζουν. Ρίχνουν τυράκια. Επιχρυσώνουν το χάπι. Η γεύση, όμως, της πραγματικότητας που μας προσφέρεται παραμένει η ίδια. Πικρή, στιφή και άδικη. Μας ζητάνε υπογραφές για 2 μήνες υποταγής στα μαύρα τους σχέδια.

Λένε πως ότι υπάρχει πλαφόν στις αποζημιώσεις. Μια απόφαση που ήδη αμφισβητείται στα δικαστήρια. Λένε πως θα φέρουν ειδική ρύθμιση όπου θα μας δώσουν τις πλήρεις αποζημιώσεις που ούτως ή άλλως δικαιούμαστε. Δεν λένε πως μια απόφαση όπου θα δίνει στον ένα απολυμένο αποζημίωση με πλαφόν και σε έναν άλλον (που θα έχει υπογράψει 2μηνη σύμβαση) «πλήρη», καταργεί κάθε απόφαση ισονομίας και δεν είναι δυνατό να ισχύσει.

Λένε πως θα φέρουν και 2η ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να μπορεί όποιος υπογράψει να συνεχίζει στο ταμείο ανεργίας. Δυνατότητα που έχει ούτως ή άλλως κάθε απολυμένος χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει τα χατίρια και τα καπρίτσια της κυβέρνησης.

Λένε ότι όσοι υπογράψουν θα πριμοδοτηθούν στις αιτήσεις τους για τη ΝΕΡΙΤ. Μα είναι γνωστό ότι στο «αξιοκρατικό» τους σύστημα τα μόρια 2μηνών εργασίας θα έχουν παρά ελάχιστη σημασία. Αν δε τολμήσουν να δώσουν μοριοδότηση μόνο στους υπογράψαντες τότε θα έχουν κάνει άλλη μια πράξη ανισσονομίας.

Ποιο τελικά είναι το κίνητρο για να πας συνάδελφε να υπογράψεις; Πριν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα σκέψου τα παρακάτω.

Αν τελικά ισχύσουν οι απολύσεις μας δικαιούσαι αποζημίωσης;ΝΑΙ

Ακόμα κι αν δοθεί με πλαφόν μπορείς να διεκδικήσεις την «επιπλέον» αποζημίωση δικαστικά;ΝΑΙ

Μπορείς να λάβεις επίδομα ανεργίας αν ισχύσουν οι απολύσεις μας;ΝΑΙ

Μπορείς, αν το επιθυμείς, να λάβεις μέρος στις διαδικασίες πρόσληψης της ΝΕΡΙΤ;ΝΑΙ

Μπορείς να διεκδικήσεις την επαναπρόσληψη σου στη ΝΕΡΙΤ ως μεταφερόμενο προσωπικό στο νέο φορέα και μάλιστα με το εργασιακό καθεστώς που είχες στην ΕΡΤ;ΝΑΙ

Γιατί να τους δώσεις τη διέξοδο; Γιατί να τους διευκολύνεις στο πρόβλημα ΤΟΥΣ; Γιατί να φτιάξεις ΕΣΥ μία «ΑΝΤΙ-ΕΡΤ» στην οποία δεν έχεις καμία εγγύηση πρόσληψης; Γιατί θα πρέπει να τους παρακαλάς για τα αυτονόητα που σου στέρησαν με το πάτημα ενος κουμπιού;

Συνάδελφε,

Η αταλάντευτη άρνηση μας στη δημιουργία ενός εκτρώματος στη θέση της ΕΡΤ τους φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την προοπτική των αναξιοκρατικών και επαίσχυντων προσλήψεων και της παραβίασης της απόφασης του ΣτΕ που κάνει λόγω για εκπομπής σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με τη διεθνή κατακραυγή.

Μην τους αφήσεις να σε πείσουν ότι το κάνουν για καλό σου. Θέλουν μονάχα οι ίδιοι να διασωθούν. Μην τους δώσεις ΕΣΥ το διέξοδο που δεν έχουν. 

Ο αγώνας ΜΑΣ, είναι αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Είναι ο αγώνας για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Είναι ο αγώνας για τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού. Μην τα παραδώσεις στα χέρια αυτών που τα έριξαν στο «μαύρο» του σκοταδισμού τους.

Συνάδελφε,

Τώρα είναι η ώρα που περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να στελεχώσουμε με νεα ορμή όλα τα πόστα μας στην ΕΡΤ. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την ίδια μας την ύπαρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπάχαλο

  Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα ακούμε στις ειδήσεις, ως γενικό χαρακτηρισμό κάθε «ακραίας» πολιτικής/κοινωνικής διαμαρτυρίας, το ν...