Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Προσφυγικό Δελτίο 18/12/2019

Σύμφωνα με νέα, εμπιστευτική, έκθεση της ΕΕ, από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εισήλθαν στην ΕΕ από την Τουρκία, συνολικά 70.002 πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι όταν είχαν καταφθάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος 47.847 άνθρωποι.Τους περισσότερους νεοαφιχθέντες από την Τουρκία καταγράφει η Ελλάδα με σχεδόν 68.000 ανθρώπους ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 1.803, η Βουλγαρία με 197 και η Κύπρος με 261.



Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει βίντεο που καταγράφει τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου μαζί με αστυνομικούς και κατοίκους να διώχνουν πρόσφυγες και μετανάστες από πλατεία του νησιού απωθώντας τους και χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.



Το βρετανικό δίκτυο BBC καταγράφει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν τουλάχιστον 7.000 παιδιά που μένουν εγκλωβισμένα στο ΚΥΤ της Μόριας. Οι ακραίες συνθήκες διαβίωσης έχουν οδηγήσει παιδιά μόλις επτά ή οκτώ ετών να αυτοτραυματίζονται και, σύμφωνα με τους ψυχολόγους που εργάζονται εκεί, να εκφράζουν έντονα τη σκέψη να κάνουν κακό στον εαυτό τους. 



Τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, που ζουν στην Θεσσαλονίκη και δεν έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Ασύλου, επιχειρεί να φέρει στο φως έρευνα που πραγματοποιήθηκε  από το δήμο , με την υποστήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων.Το δείγμα υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Ασύλου, αποτελούσαν 441 άτομα, κατανεμημένα σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης και την Ανοικτή Δομή Υποδοχής (ΑΔΥ) Διαβατών, εκ των οποίων τα 222 ζούσαν άστεγα, 161 έμεναν ως μη δηλωμένοι κάτοικοι στην ΑΔΥ και τα υπόλοιπα ενοικίαζαν διαμερίσματα. η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων- 93% - είχε φτάσει μέσω των συνόρων του Έβρου, κατείχε υπηρεσιακά σημειώματα χορηγηθέντα από την αστυνομία, προέρχονταν από τη Συρία (34%) και το Ιράκ (28%), είναι κυρίως άντρες κάτω των 35 ετών με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι έχουν πρόθεση να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.



Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας,  σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μεταναστών, εκφράζουν αλληλεγγύη στα θύματα πολέμου και ξεριζωμού που βρίσκονται στην Φλώρινα και καλούν «όσους δεν κρίνουν τον συνάνθρωπο με βάση το χρώμα ή τη θρησκεία, να διεκδικήσουν για εκείνους που ακόμα δεν έχουν «φωνή».



Καιρός την Πέμπτη: Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ανατολικά όπου πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...