Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό Δελτίο 31-1-2020

Με σκεπτικισμό και διατυπώνοντας ενστάσεις, υποδέχτηκαν φορείς και κάτοικοι του Β. Αιγαίου την ανακοίνωση του μέτρου της κυβέρνησης για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ενώ παράλληλα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέτει η Κομισιόν. Βάσει δικαίου της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος να εμποδίσει έναν πρόσφυγα / μετανάστη να υποβάλει αίτημα παροχής ασύλου, συνεπώς τίθεται το ερώτημα πώς ένας πλωτός φράχτης θα εξασφαλίζει ότι δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματα αυτά. Ερώτηση προς την Κομισιόν για το θέμα κατέθεσαν και οι Ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Κώστας Παπαδάκης από το ΚΚΕ.  


Η γερμανική βουλή απέρριψε  το αίτημα του κόμματος "Η Αριστερά" για υποδοχή ασυνόδευτων παιδιών στη Γερμανία από προσφυγικά κέντρα στα ελληνικά νησιά.

Ολοκληρώθηκε η σύσταση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Ιωαννιτών «ο οποίος καθίσταται ένας από τους τρεις πρώτους στην Ελλάδα που το θέτει σε λειτουργία» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. αρμοδιότητες του Συμβουλίου είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες,  η υποβολή εισηγήσεων  για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης και η διοργάνωση, σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέρουν τα έργα τους στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για την οικονομική ενίσχυση δράσεων υπέρ των προσφύγων.
Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που περιλαμβάνει περίπου 100 έργα, εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Αλμπατρος» (Ιασωνίδου 4). 

Ο Καιρός το Σάββατο: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...