Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό Δελτίο 3/1/2020

Διακόσια πενήντα εφτά αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, ενώ δραματικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης για 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Μόρια χωρίς θέρμανση και ρεύμα παραμένουν 3.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ το 36% του συνολικού πληθυσμού της Μόριας είναι άνδρες, το 29% γυναίκες και το 35% παιδιά και ανήλικοι έως 18 ετών. Συνολικά οι ανήλικοι διαμένοντες τη Μόρια φτάνουν τους 6.500.

Ξυλοκόπησαν ανήλικους πρόσφυγες  που παρακολουθούσαν ήσυχα καρναβαλική παρέλαση στην Κορησό της Καστοριάς. Τρεις διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι έως και 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας Ιντλίμπ με κατεύθυνση προς την Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να διασχίσουν το σύνορό της.αλλά δεν είναι εύκολο. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο.

Η μεταφορά από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου στη Ριτσώνα της Αττικής, συνολικά 634 αιτούμενων ασύλου που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες που είχε προγραμματιστεί για χθες Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους των επιβατηγών.

 Καιρός το Σάββατο:
Γενικά αίθριος, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν
τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με
πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Το βράδυ στη Μακεδονία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...