Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό Δελτίο 7/1/2020


Ιρανός κρατούμενος αιτήσας άσυλο  βρέθηκε  α
παγχονισμένος χθες το πρωί σε χώρο του  Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Μόριας στη Λέσβο,  
που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Από χθες το πρωί βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό πλοίο Ικαρία, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μέχρι 400 άτομα, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά που ζουν σε σκηνές έξω από το ΚΥΤ της Μόριας. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στο αρματαγωγό όταν η κακοκαιρία θα φτάσει στη Μυτιλήνη, καθώς προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, δριμύ ψύχος, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σε σχόλιό της για την παρουσία των αρματαγωγών του ΠΝ στο Βαθύ η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η αποστολή δύο αρματαγωγών προκειμένου να προστατευτούν πρόσφυγες και μετανάστες από το χιονιά που αναμένεται αποτελεί πρόσκαιρη και αναποτελεσματική λύση. Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί».

Στην αποθήκη του Δήμου Χίου βρήκαν χθες το απόγευμα καταφύγιο οι βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο, σκηνίτες πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ. Στον χώρο ο Στρατός εγκατέστησε σόμπες υγραερίου, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μοίρασε κουβέρτες.

Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Παγετός θα σημειωθεί  στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...