Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό Δελτίο 09/01/2020

Στη διάσωση και περισυλλογή τουλάχιστον 658 προσφύγων και μεταναστών προέβη το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε 20 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που σημειώθηκαν σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου  από το πρωί της Παρασκευής έως και το πρωί της Δευτέρας.
Το ίδιο διάστημα, 730 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά που ανέρχονται σε 15, διαχειρίστηκε το Λιμενικό Σώμα στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη.

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών. Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετέχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η FRONTEX, ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε το 2019 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013. Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση του αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές μέσω των οδών της κεντρικής και της δυτικής Μεσογείου. Ωστόσο, την ίδια ώρα οι αφίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σημείωσαν αύξηση κατά 46%..



Γενικά αίθριος καιρός την Παρασκευή. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια
ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...