Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Προσφυγικό Δελτίο 10/1/2020

Νεκρός, πιθανότατα από το κρύο, βρέθηκε μετανάστης Αφροασιατικής καταγωγής στον Έβρο, ενώ την Κυριακή είχε βρεθεί στην περιοχή σε προχωρημένη σήψη σορός μετανάστριας.

Την έντονη ανησυχία του σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τον εθνικό κατάλογο με τις ασφαλείς χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο εκφράζει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.).
Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου “σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου με την ΚΥΑ που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς δώδεκα χώρες προέλευσης: η Γκάνα, η Σενεγάλη, το Τόγκο, η Γκάμπια, το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία, η Αλβανία, η Γεωργία, η Ουκρανία, η Ινδία και η Αρμενία... 
Σε πολλές εξ αυτών των χωρών, τόσο η ομοφυλοφιλία, όσο και η τρανς κατάσταση, είναι ποινικοποιημένες, και συνεπώς για τα πρόσωπα αιτούντα διεθνούς προστασίας με αιτία διώξεις, ή κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα, ή και τη ζωή, για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, κάθε άλλο παρά ασφαλείς χώρες μπορούν να χαρακτηριστούν".

Εγκλωβισμένοι σε μια χρονοβόρα διαδικασία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Πάτρα, οι οποίοι κάνουν αίτηση προκειμένου να πάρουν άσυλο, αλλά και όσοι έχουν πάρει προσωρινή πράσινη κάρτα παραμονής.
Mέλος της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμένων Προσφύγων και Μεταναστών κατήγγειλε ότι, μετανάστης ο οποίος ζει στην Πάτρα και εργάζεται νόμιμα σε πατρινή επιχείρηση, δεν πήρε τελικά το άσυλο, με αποτέλεσμα, να ακυρωθεί αυτόματα η κάρτα του καθώς δεν αναγνωρίζονται, ξαφνικά, τα στοιχεία του,  να «κλειδώσουν» τα χρήματα των μισθών στην Τράπεζα και να μη μπορεί να εισπράξει τα δεδουλευμένα.

Σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα μεταφερθούν οι 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, παρουσίασε στους τοπικούς φορείς τις αποφάσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε πρώην στρατόπεδο θα δημιουργηθεί δομή κλειστού τύπου, όπου και θα φιλοξενηθούν 1.000 μετανάστες - πρόσφυγες.
Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης τάχθηκε για μία ακόμη φορά ενάντια στην δημιουργία δομής κλειστού τύπου, καθώς η τοπική κοινωνία και οι φορείς (τουριστικοί και άλλοι παράγοντες) δεν επιθυμούν να στηθεί ένα "στρατόπεδο" τύπου hot spot στο νησί.

Καιρός το Σάββατο: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα
κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απογείωση 1976

 Στην εξέδρα του αποχαιρετισμού  το  μαντήλι που ανέμισες  ένα τόνο πιο σκούρο απ' τη θάλασσα δύο απ' τον ουρανό τρύπα σκοτεινή στα ...